Er designervarer lig med godt design?

Dette indhold er sponsoreret.

Når man tænker på begrebet design, kan man ofte forveksle det med designervarer. Design er den måde, noget er lavet på. Måske har det fået et tvist eller et præg, som gør det til noget unikt, og som samtidig er superfedt at se på. Designervarer associeres ofte med designerbrands – altså brands, hvor du ofte betaler lidt mere for navnet, end du gør for selve varen.

Designerbrands har selvfølgelig deres ret. De har styr på, hvad de laver, og er nået til det stadie af en grund. Om det er tekstiler eller køkkenudstyr, så har designerbrands en urokkelig plads. Men er dette ensbetydende med, at bare fordi noget er fra et designerbrand, er det godt design? Og omvendt: Hvis noget ikke er fra et designerbrand, er det så dårligt design?

Sådan hænger verden heldigvis ikke sammen. Et eksempel på dette kunne være noget så enkelt som køkkenknive. Du kan få en trancherkniv til en fordelagtig pris, men som samtidig har et fedt og råt design og udover dette er en af de bedste knive til jobbet. Det gode er så, at det ikke kun er ved køkkenknive, at dette er gældende.

Designerbrands eller godt design – hvad vælger man?

Designerbrands har for det meste et meget godt design – det må man endelig ikke tvivle på. Men hos designerbrands går prisen og navnet desværre bare hånd i hånd, og det er de færreste, der har råd til at fylde hele hjemmet med designervarer.

Derfor kan det være smart for dig at finde alternativer, som har et fantastisk design, men hvor du slipper for at betale ekstra for navnet. Der findes nemlig massevis af muligheder, hvor du kan få fedt design til hjemmet til en pris, som er overkommelig.

Du skal selvfølgelig ikke forstå det som om, at designerbrands ikke har en plads i hjemmene, for det har de bestemt. Designerbrands har altid og vil nok altid have en urokkelig plads, og det er faktisk helt okay. Man kan lave sprudlende og livlige hjem ved hjælp af et miks mellem brands, som laver et fedt design, og designerbrands.

Det hele er heldigvis meget individuelt, og hurra for det. Det ville nemlig være noget så kedeligt, hvis alle hjem skulle ligne hinanden. Hvad end du har økonomien og lysten til at fylde alle dine rum med de dyreste og fedeste designerbrands, eller du er genbrugsshopperen, der finder de skjulte skatte med et helt unikt og fantastisk design – det helt op til dig, hvordan du indretter dit hjem. Du kan mikse og matche, ligesom du ønsker, og du kan gøre dit hjem til noget, der afspejler dig. Det handler bare om at gribe chancen og kaste sig ud i det.