Sådan finder du den rette køkkenbelysning

Køkkenet er et af de rum i hjemmet vi tilbringer mest tid i, og i endnu højere grad et rum hvor der er meget trafik ind og ud. Derfor er det også utroligt vigtigt, at den belysning der er i dit køkken er funktionel til de opgaver den skal bruges til. Det gælder derfor om at finde nogle løsninger, der både giver det lys der er behov for og er nemt at komme til at slukke og tænde. Derudover skal det også helst være nogle lamper eller du kan holde ud at kigge på, dag ud og dag ind. Vi har derfor skrevet denne artikel, som forhåbentlig kan hjælpe dig på vej med at finde de former for belysning, der egner sig bedst til dit køkken og hvordan de skal bruges. I denne artikel kan du blandt andet læse om LED strips, loftslamper, og væglamper til køkkenet.

LED strips

LED strips er en belysningsform der bliver anvendt mange steder i hjemmet, men de er især geniale når det kommer til belysning i køkkenet. LED strips fungerer på den måde, at du man klæber den ene side fast, hvor LED dioderne sidder på den anden side og kaster lys fra sig. Du kan derfor frit vælge hvor du ønsker at sætte lyset og kan med fordel placere det steder hvor man normalt ikke kan få en lampe eller andre lyskilder til at sidde, som eksempelvis i skuffer, skabe, under skabe eller under bordkanten. Med LED strips under køkkenskabet, er du sikker på at få en god arbejdsbelysning, når du skal klare aftensmaden eller smøre madpakker. LED strips under køkkenskabet sørger også for, at du får et godt og neutralt lys, som ikke kræver noget plads.

Pendler til køkkenet

Man kan få mange forskellige lampetype til køkkenloftet. Én af de mest populære er dog pendlen, som både giver et rigtigt godt og spredt lys, men også kan fungere som en del af selve indretningen i et køkken. En populær pendel når det kommet til køkkenet er metalpendlen. En metalpendel er en lampetype der er svær at undgå, når man ser på lamper i de danske køkkener. De giver et godt nedadrettet lys og er tilmed også super nemme at tørre af, da de som regel har en glat overflade. En anden populær pendel til køkkenet er glaspendlen, der giver et godt og spredt lys, ud i alle retninger.

Væglamper til køkkenet

Væglamper er ikke den mest brugte belysningsform når det kommer til køkkenet, men det er alligevel en lampe der virkelig kan være med til at sætte sit præg på indretningen. Væglamper bruges ofte i køkkenalrum, hvor de virker som en meget fin skillevej fra køkkenet ud til stuen eller spisestuen.