Renovering af huse i Aarhus

Bor du i Aarhus og er ved at renovere dit hus? Så skal du nok også have ordnet dit tag, hvilket er en god ide at overlade til en professionel tagdækker. Så er du sikker på, at det bliver lavet ordentligt, og at du ikke pludselig står med regn på gulvet, fordi der er huller i taget. Derudover er det selvfølgelig et stort projekt at kaste sig ud i renovering af sit hus – det kan både være hårdt på psyken, men også pengepungen. Derfor er det en god ide at bruge noget tid på at sætte sig ned og lægge et renoveringsbudget, så du har et overblik over hvor meget, det hele kommer til at koste.

Er dit byggeri miljøvenligt? Så har du en fordel

Hvis den renovering du har tænkt dig at give dig i kast med er mere energi- og miljøvenlig, så kan du søge om tilskud. Det vil sige, hvis din renovering har en signifikant og positiv effekt på miljøet, så har du faktisk ret til at søge om at få tilskud for dit færdige arbejde. Især tilskuddet for en energirenovering er stor – det vil sige hvis du udskifter oliefyr, varmebeholder, vinduer, dør eller andre former for isolering, kan det godt betale sig i det lange løb.

Hav styr på det praktiske

Inden du går i gang med dit renoveringsprojekt, er det vigtigt at have styr på alt det praktiske. Så kan du nemlig undgå en masse hovedpiner undervejs. Først skal du finde ud af, om dine planer kræver tilladelser fra kommunen. Afhængig af størrelsen på dit projekt skal du enten søge om tilladelse eller informere kommunen om dine planer. Hvis dit projekt eksempelvis skal forøge din boligs kvadratmeter, er det et krav at have en byggetilladelse. Hvis dit projekt ikke forøger de eksisterende kvadratmeter, behøver du dog ikke en tilladelse, så længe renoveringen foregår inden for det eksisterende fundament, dvs. sådan noget som at få sat nyt køkken op. Hvis der er tale om en ny carport, eller noget andet der ligger uden for de eksisterende vægge i boligen, skal du også informere kommunen om dette.

Lav en plan

For at skabe de bedst mulige omstændigheder for din renovering, er det vigtigt at du planlægger hele forløbet, så du har en struktur at gå ud fra. Dan dig et overblik over hvilke materialer du vil bruge, hvad tidsplanen skal være osv.