Find den rigtige solafskærmning til haven

Foråret og sommer byder på mange dage med sol og forhåbentlig varme. Derfor opholder vi os også meget tid udendørs, hvilket helt sikkert gør sig gældende som haveejer. Her vil solens stråler dog også være forbundet med de farlige uv-stråler som der bør beskyttes imod, helt ligesom skyggeområder gør livet bedre i forhold til svale.

Find den rigtige solafskærmning til haven der kan bestå af markiser, solsejl, pavilloner eller de klassiske parasoller. De forskellige typer til terrasse, have, sandkasse m.m. har forskellige fordele og ulemper som du kan finde inspiration til her.

Solsejl

Solsejl bruges til forskellige formål, hvor den primære brug er solsejl til terrasse eller som overdækning ved sandkasser.

Solsejl findes i både de helt billige modeller der i bund og grund er et tyndt lærred uden UV-beskyttelse. Men du finder også god kvalitet med UV-beskyttelse, der samtidig kommer til en prisvenlig pris både til private som institutioner. De dyreste typer er vandtætte solsejl, der giver en bedre beskyttelse mod regnen end de vandafvisende solsejl.

Solsejl typer kan købes enten i trekantet eller firkantet form. Fordelen ved solsejl er prisen, der er væsentlig billigere end f.eks. markiser. Samtidig er et solsejl i en god kvalitet også dejlig brugbar til f.eks. institutionens sandkasse eller din egen i haven. Med rigtig opsætning kan solsejlet hænge ude det meste af året, dog med undtagelse om vinteren. I sammenligning vil en parasol være mindre robust i forhold til regn og blæst.

Du kan med fordel finde de forskellige typer og priser på solsejl hos Havekrogen.dk.

Parasoller

En parasol er nok den billigste type solafskærmning til terrassen. Der findes mange forskellige typer parasoller som de almindelige, altanparasoller, hængeparasoller, markedsparasoller m.m.

Fordele ved parasoller er prisen, og det er en fleksibel type der kan flyttes. Det kan dog godt være lidt besværlig at flytte parasolfødder på 50 kg. selv hvis foden har transporthjul. Men samtidig får du bedre mulighed for at give skygge gennem det meste af dagen i forhold til stationære solsejl og markiser.

Parasoller bør dog beskyttes mod regn og blæst, hvilket der desværre kommer ret meget af gennem forår og sommer.

Markiser

Markiser er velegnet solbeskyttelse til terrasser og altaner. Her er den store fordel at en markise let kan køres/skubbes sammen i forhold til blæst. Helt ligesom markisen kan give et stort område af skygge.

Markiser kommer både som åbne modeller eller som markiser med lukket kassetter. Helt ligesom du kan købe manuelle eller markiser med motor.

Ulempen ved en markise er, at den er ret stationær. Hvis solen står lav, kan du måske stadig få sol direkte ind på terrassen. Og det kræver måske tilkøb af et sidesejl eller en sidemarkise.

En markise er en holdbar løsning, når den først er hængt op. Men opsætning af markiser er dog en meget dyrere løsning i forhold til f.eks. elektrisk arbejde udendørs.

Pavilloner

Pavilloner kan købes i mindre som større modeller, hvor de ofte bruges til havefesten, studentergilder eller bryllupper i haven. Men du kan også købe de mindre modeller til afslappet brug i den større have, hvor i måske ønsker en god skyggeplads omkring plænen eller lignede.