Sådan vælger du det rigtige blødgøringsanlæg

Når du skal anskaffe dig et blødgøringsanlæg, så er det vigtigt at du er bekendt med kravene til installation, til de mange fordele du kan glæde dig til og til de forhold som gør sig gældende og betyder noget for hvilket slags anlæg der vil være det rigtige for dig at vælge.

Vælg dig blødgøringsanlæg efter husstandens behov og størrelse
Aqua Danmark har 2 størrelser af anlæg til den private bolig. De dækker husholdninger på henholdsvis 1-6 personer og 5-9 personer alt efter husstandens vandforbrug. Hvis i er en familie på 5 personer, men måske har spabad, rainshower, daglig tøjvask, opvask osv. altså elementer af hårdhvidevarer og badeværelsesbehov som bruger meget vand så kan det være en fordel at trække op i det større anlæg. Dog er det vigtigt ikke bare at tage det store for en sikkerheds skyld fordi der kan være nogle økonomiske og bæredygtige fordele ved at have et anlæg som passer mere præcist.

Et blødgøringsanlæg fra Aqua Danmark regenerer nemlig hver 4. dag som minimum for at opretholde bedst muligt vedligeholdelse og renlighed af din vandbeholder. Hvis anlægget er for stort, vil i som familie ikke have brugt den fulde kapacitet på de 4 dage og dermed regenerer anlægget uden grund, hvilket er spild af ressourcer. Rådgiv dig eventuelt med en af vores eksperter hvis du er i tvivl.

Er det nødvendigt med wi-fi funktion?
Hos Aqua Danmark anbefaler vi vores Pro anlæg som en nice-to-have og ikke en need-to-have. Fordi at du kan få blødt vand fra vores blødgøringsanlæg uden wi-fi, og det er jo dette som er hovedformålet. Men der er fordele ved at have wi-fi funktionen. Du får notifikationer når du skal påfylde salt på dit anlæg så du ikke selv skal huske der. Derudover kan du via appen hele tiden holde øje med dit vandforbrug og vil få en notifikation hvis der skulle være en ændring i dit daglige forbrug som fx kan skyldes et løbende toilet eller et utæt rør. Dette giver tryghed og kan i værste tilfælde sparer dig for en vandskade.

Hvor skal mit blødgøringsanlæg installeres?
Dit blødgøringsanlæg skal installeres der hvor dit vand kommer ind i huset. Oftest er det i et bryggers eller i kælderen. For at anlægget kan installeres kræver det et afløb og el tilslutning. Derudover skal det tilsluttes af en autoriseret VVS’er. Hvis du ikke selv kan finde en VVS’er så kan Aqua Danmark selvfølgelig hjælpe dig med at finde en som er autoriseret og bekendt med lige præcis vores anlæg. Aqua Danmarks blødgøringsanlæg har den fordel, at de er kompakte, men alligevel har en stor kapacitet. Det gør at det er let at få plads til blødgøringsanlæggene.

Skal mit blødgøringsanlæg vedligeholdes?
Vi anbefaler at dit blødgøringsanlæg vedligeholdes i form af et årligt servicetjek, hvor vores teknikere tilser anlægget og desinficere det således at der ikke kommer bakterier i dit drikkevand. Derudover skal du påfylde salttabletter på dit anlæg, som enten kan købes i det lokale byggemarked eller bestilles via en serviceaftale hos Aqua Danmark, så du ikke selv skal huske at få det købt ind. Det er vigtigt at salttabletterne er fødevarer godkendte.