Sådan kan du gøre dit hjem til din arbejdsplads

Ønsker du at arbejde hjemmefra? Det kan være, at du har brugt en masse tid på at renovere dit hjem – og nu vil du bare nyde det. Og det er faktisk ikke helt umuligt – på sigt.

Inden for investeringsverden findes der daytrading. Det er en kortsigtet handel med værdipapirer og investeringer. Det vil sige, at handlen foregår markant hurtigere end den mere traditionelle handelsform med aktier.

Faktisk foregår handlen nogle gange på få sekunder. Det betyder selvfølgelig også, at denne slags investeringsform har en stor risiko. Derfor bør du også altid have en god daytrading strategi.

Hvad er daytrading?

Denne slags investeringsform kan defineres som kortsigtet handel med værdipapirer. Det er det, som begrebet dækker over. Handlen kan nemlig vare helt ned til få sekunder og sjældent varer den mere end blot én dag. Til sammenligning kan du også vælge at investere i obligationer, hvor du ofte beholder investeringen i flere år.

En investeringsform med høj risiko

Som du måske allerede har regnet ud, har denne slags investeringsform også en høj risiko. Du kan nemt tabe mange penge, men du kan også nemt få en stor gevinst. Derfor tiltrækker denne form for investeringsmetode også mange mennesker.

Du har mulighed for at leve af daytrading

Noget andet, der også tiltrækker mange mennesker, er, at du kan leve af investeringsformen. Det kræver dog, at du sætter dig virkeligt grundigt ind i selve konceptet. Du skal kende de virksomheder, som du vil investere i, virkeligt godt. Du skal også have en gennemtænkt investeringsstrategi. Denne investeringsmetode kræver også en del af dig som person. Du skal kunne holde hovedet koldt, og du skal kunne håndtere et eventuelt stort tab – både psykisk og økonomisk.

Hvis du gerne vil være daytrader

Hvis den høje risiko ikke afskrækker dig, og du stadig gerne vil være daytrader, er det som nævnt alfa omega, at du sætter dig ordentligt ind i konceptet.

Derudover bør du følge alle nyheder om de virksomheder, som du har investeret i. Du skal hurtigt kunne reagere på eventuelle ændringer fra virksomhedens side. Af samme grund bør du også kun investere i virksomheder, som du har researchet grundigt.

Mere lavpraktisk bør du også indsætte et ”Stop loss” på din handelsplatform. På den måde kan du begrænse et eventuelt tabt.

Beskatning af daytrading

Når du daytrader, skal du også sørge for, at du får oplyst dine tab og gevinster korrekt til SKAT. Oftest skal dine gevinster opgives som lagerbeskatning.

Her kan det også være en stor fordel for dig, hvis du vælger en platform, der er særligt egnet til denne slags investeringsmetoder. Her vil der nemlig ofte være funktioner, der gør det nemmere for dig at indberette til SKAT. På den måde undgår du skattesmæk.

Derfor bør du være kræsen med dit valg af handelsplatform, når du gerne vil daytrade. Det er vigtigt, at platformen kan understøtte denne form for investeringsmetode bedst muligt.