Sådan kan du gøre dit hjem mere grønt

Nu til dags er ikke alle husejere der er helt tilfredse med deres hjems udstråling. For nogle kan det handle om, at hjemmet mangler en særlig udstråling. Eksempelvis kan mange godt synes, at ens hjem virker livløst og forladt, hvis det ikke har nogle planter og grønne omgivelser.

Er du en af dem der ønsker, at dit hjem skal blive mere grønnere, er der heldigvis mange forskellige tiltag som du kan kaste dig ud i.

 

Del op og gør det grønnere

Når det kommer til ens bolig, kan der være mage steder at starte. I de fleste tilfælde afhænger det af, hvor stor dit hjem er, boligtypen og om du har en have. Bor du eksempelvis i et hus med have, bør du dele tingene op i haven og hjemmet.

Dette kan gøre det lettere for dig at gribe sagen an. Du kan her vælge, om du vil starte med at gøre dit hjems indre grønnere eller dets ydre omgivelser grønnere til at starte med. Når det så er sagt, lad os gå til sagen og vise, hvordan en gennemgang kan se ud.

Start i hjemmets indre

I mange henseende kan det give mening for dig at begynde med at gøre dit hjems indre grønnere. Langt de fleste personer tilbringer nemlig det meste af deres tid indendørs, hvorfor det kan komme som en selvfølge.

Du kan her skabe mere liv og frodighed ved at:

  • Sætte potteplanter flere steder i hjemmet
  • En eller flere planter i hvert værelse
  • Sætte flere plastikplanter, hvis du ønsker minimal vedligeholdelse

Turen til paradisets have

Efter at du har gjort dit hjems indre grønnere, er det næste skridt at tage turen udenfor til haven. Det er vigtigt at pointere, at ikke to haver nødvendigvis er ens, hvorfor arbejdsbyrden kan svinge fra have til have.

Er din have lille, kan du med fordel kaste dig ud i flere mindre haveprojekter, hvorimod hvis din have er stor, kan det give bedre mening at kaste sig ud i nogle større nogen.

Ligeledes er det heller ikke alle husejere der ønsker eller har tid nok til mange haveprojekter, hvorfor du bør starte med de store og mest relevante, hvis ud er en af dem.

Du kan her gøre din have grønnere ved at plante:

  • Flere buske
  • Frugttræer
  • Hække
  • Blomsterbede
  • Træer
  • Vælge et naturligt hegn

Det er vigtigt, at du tager dit hjems udtryk in mente, når du designer din haves grønne omgivelser. Et eksempel på, hvordan du kan beholde dit privatliv og ikke gå på kompromis med dit hjem og haves udstråling er: raftehegn.

Raftehegn er et naturligt hegn som er kendetegnet for at have et træudseende. Hegnets rafter er fremstillet af træ, hvilket gør det til en ideel hegnløsning, når det kommer til at bevare den grønne udstråling.