Sådan kan du få et godt 1 og 5 års gennemgang af din bolig

At eje en bolig er en stor investering, og det er derfor vigtigt, at den vedligeholdes ordentligt. En god måde at sikre dette på er ved at gennemgå boligen hvert år og udføre en mere omfattende gennemgang hvert femte år. Denne artikel vil give dig tips og tricks til, hvordan du kan udføre en effektiv gennemgang, så din boligdrøm ikke ender som et mareridt.

Lav en tjekliste

Start med at udarbejde en tjekliste over de ting, som du skal gennemgå. Dette kan omfatte alt fra at kontrollere, om låse og vinduer fungerer korrekt til at se efter eventuelle tegn på skimmelsvamp og fugt. En tjekliste vil hjælpe med at holde styr på de områder, der skal kontrolleres, og sikre, at du ikke mangler nogen vigtige punkter.

Det er dog de færreste af os, som har den nødvendige byggetekniske erfaring, kan du nikke genkendende til dette, kan det være en kæmpestor hjælp af få hjælp fra en byggesagkyndig fra Dinbyggerådgiver.dk.

Inspektion af taget

En af de vigtigste dele af en bolig, der skal vedligeholdes, er taget. Det er derfor vigtigt at kontrollere, om taget er i god stand, og om der er nogen tegn på utætheder eller skader. Det anbefales at hyre en professionel tagdækker til at inspicere taget mindst hvert femte år for at sikre, at det er i god stand.

Kontroller varme- og kølesystemet

Et ineffektivt varme- og kølesystem kan resultere i en højere energiregning og unødvendige omkostninger. Det er derfor vigtigt at kontrollere, om systemet fungerer korrekt, og om der er tegn på slid eller skader. Det anbefales at få et system tjekket hvert år af en professionel tekniker for at holde det i god stand.

Kig efter skimmelsvamp og fugt

Skimmelsvamp og fugt kan medføre alvorlige sundhedsproblemer og skade på boligen. Det er derfor vigtigt at kontrollere, om der er tegn på skimmelsvamp eller fugt og handle hurtigt, hvis der er. Det kan også være en god idé at have en fugtmåler til rådighed for at kontrollere niveauet i boligen.

Tjek af el-systemet

Et el-system, der ikke er korrekt vedligeholdt, kan medføre risici for brand eller elektrisk stød. Det er derfor vigtigt at kontrollere, om der er nogen tegn på overbelastning eller beskadigelse og få det tjekket af en professionel elektriker mindst hvert femte år.

Få mere tryghed i din hverdag

Ved at udføre en årlig gennemgang og en mere omfattende gennemgang hvert femte år kan du sikre, at din bolig er i god stand og undgå unødvendige reparationer og omkostninger. Det er vigtigt at huske på, at nogle af disse opgaver er bedst udført af professionelle, især når det kommer til elektriske og tagrelaterede problemer. 

Så sørg altid for at hyre de rette fagfolk til opgaven. Ved at følge disse tips og tricks vil du have en bedre forståelse af, hvad du skal gøre for at vedligeholde din bolig og øge dens levetid.