Sådan får du mere træ ind i din indretning

Det er, som om der er ved at ske et lille opbrud i den nordiske indretningsstil. Der er kommet lidt mere af det lune inden for hos os skandinaver. Det viser sig blandt andet ved valget af varme vægfarver og mere træ i indretningen. Men kigger du efter i boligmagasinerne eller laver en hurtig billedsøgning, kan du tydeligt se, at indretningen heroppe mod nord stadig i høj grad karakteriseres af minimalisme, højglans, sort/hvid, læder, metal og meget rene flader. Laver du samme søgning på den sydeuropæiske indretning, vil du se flere organiske materialer som sten og træ. Du er måske ikke lige i humør eller har budget til at kaste om dig med marmorbadeværelser, stenvægge og rå egetræsgulve. Så hvordan får du mere træ ind i din indretning, uden at springe budgettet og bruge en masse tid, du ikke har? Det forsøger vi at svare på i det følgende.

Pynt med vægdekorationer i træ

Den absolut nemmeste og billigste metode til at bringe mere træ inden for i dit hjem er ved at pynte med vægdekorationer i træ. En laserskåret vægdekoration til køkken, stue, soveværelset og endda børneværelset er hypermoderne, og du kan skabe et pragtfuldt og sødt look med forskellige trædekorationer. Det er nemt, fordi du ikke behøver at bore huller i væggen eller slå søm i for at hænge træpynten op. Den monteres nemlig hurtigt med selvklæbende tape, som du får med, når du køber. 

Til køkkenet findes skønne trædekorationer med kaffe tema, som fx en kaffekop, et kaffebarskilt, kaffeopskrifter, kaffebønner med mere. Det kan du bruge det at hygge om dine gæster og den kaffemaskine, du helt sikkert har et sted i dit køkken. Til stuen kan du gå over til bartemaet eller vælge noget mere kunstnerisk træpynt, mens børnene kan nyde søde dyr eller få deres navn i træ på værelset. Træet er alsidigt, varmt og organisk, og dekorationerne findes ofte i flere træsorter.

Skift alu-rammer ud med egetræ

Mange af de rammer, der hænger i vores danske hjem, er af den grå eller sorte aluminiumstype. Mange af trærammerne er også sorte. Du tror det ikke, men det har faktisk en ganske stor effekt at skifte alle rammer ud med lyse ubehandlede egetræsrammer. De er rigtig nok lidt dyrere end alu og sorte fyrretræsrammer, og du kan, hvis du handler på ultrastramt budget, nøjes med at skifte et par at de største rammer ud med egetræ, så du får mest mulig effekt for pengene.

Hæng akustikpaneler op

En tredje måde, hvorpå du relativt hurtigt kan bringe mere træ ind i hjemmet, er ved at hænge et eller flere akustikpaneler op. Her undgår du ikke at skulle have boremaskinen frem, men du behøver ikke nødvendigvis at dække en hel væg med paneler, og de behøver heller ikke strække sig fra gulv til loft. Et enkelt vandret panel i entreen til overtøj eller et panel på højkant på en hvid køkkenvæg kan gøre underværker – både for varmen og akustikken. Disse paneler er beklædt med finér og er derfor også budvenlige og fås i mange farver.