En ren bolig er et rent sind

Kender du følelsen af, at du ikke helt er til stede. Din hjerne brummer, og du ved ikke helt hvorfor. Du kan ikke holde fokus. Det forstyrrer måske endda din hverdag ret betydeligt.

Sådan har mange af os det faktisk. I mange tilfælde vil det skyldes, at vi ikke bare har et rodet hoved, men også et rodet hjem.

Et rodet hjem sætter sig på sindet. Man bliver forstyrret og har svært ved helt at få overblikket. Noget man ikke undslipper ved blot at forlade hjemmets rod – det sidder fast i hovedet.

Det stinkende teenager-værelse

Teenagere skal stå mål for mange ting. En af disse ting er, at de er møgbeskidte og bor i en svinesti. Det passer selvfølgelig ikke for alle teenagere. Måske er det også en smule overdrevet, men det generelle billede kender vi alle sammen.

Hvorfor er det, at teenageren ikke bare rydder op. Hvorfor får teenageren ikke bare styr på sit liv og sine følelser?

Fordi der sker utrolig meget oppe i hovedet på en teenager. Kroppen forandrer sig, hormoner begynder at forstyrre. Man står ved slutningen af barndommen og skal til at videre, det er virkelig en omvæltning i livet. Derfor er der for mange ting, som forstyrrer til, at der er overskud til at kigge på alt rodet og forstå, at det er et problem.

Som granvoksen har du måske samme problem. Du skal bruge en måtteservice i København for at få måtten rengjort. Den bliver ikke ren af sig selv, og dit hoved er fuld af alt andet end rengøring.

Rene linjer – og klart hoved

Når der ikke er plads i hjemmet til en Svane vask, går det ud over dit humør og dit liv. Det urene hjem tyder på, at der er mange ting oppe i hovedet, som man bokser med.

Det er dermed ikke sagt, at et rent hjem, betyder et problemfrit hoved. Man kan med sikkerhed også leve et godt og sundt liv med rod i hjemmet. Generelt er mønstret bare sådan, at man har sværere ved at fungere i verdenen, når hjemmet er rodet og beskidt.

Man bliver dårligere til at se snavset i hjemmet. Man bliver dårligere til at se det i sit arbejde. Det ser fint ud sådan her, hører man sig selv sige, selvom køkkenet stadig er beskidt. Den tankegang følger med ud af lejligheden.

Bemærk dine urene handlinger

Hvad skal du så gøre, hvis du gerne vil rydde op, men din hjerne overser snavset?

Du skal måske få hjælp udefra. Få nogen til at komme og kigge på dit snavs og hjælpe dig. Derefter skal du bemærke, hvordan snavset kommer tilbage ind i dit liv.

hvis du kommer hjem og smider din jakke og dine ting rundt omkring i hjemmet, så bliver der beskidt igen med det samme.