5 tips til flytning til Frankrig

Med sin rige kultur, fantastiske natur og lækre mad er det ikke underligt, at så mange mennesker drømmer om at flytte til Frankrig. Hvis du er en af disse mennesker, er der et par ting, du bør vide, før du tager den store flytning. 

Her får du 5 tips til at flytte til Frankrig.

 

1. Lær sproget: Lær sproget

En af de vigtigste ting, du kan gøre, inden du flytter til Frankrig, er at lære sproget. Selvom engelsk er udbredt i Paris og andre større byer, vil det gøre din overgang til livet i Frankrig meget lettere at lære i det mindste nogle grundlæggende franske sprog. 

For ikke at nævne, at det vil være meget nemmere at få venner og få kontakt med dit nye samfund, hvis du kan tale sproget! 

 

2. Kend dine visumkrav

Hvis du ikke er fransk statsborger eller medlem af Den Europæiske Union, skal du have et visum, før du flytter til Frankrig. Hvilken type visum du skal have afhænger af din nationalitet, dit erhverv og opholdets længde. Sørg for at lave din research og ansøge om det relevante visum i god tid inden din flytning.

 

3. Find et sted at bo 

Frankrig er et stort land med et bredt udvalg af boligmuligheder – fra travle byer som Paris til landsbyer på landet. Uanset hvilken type livsstil du leder efter, kan du helt sikkert finde den i Frankrig. Du skal blot huske på, at huslejen i større byer som Paris har tendens til at være høj, så du skal måske lægge et passende budget. 

Du kan hurtigt finde boliger til salg i Frankrig her.

 

4. Få en sygeforsikring 

Hvis du ikke allerede er dækket af en national sygesikring, skal du købe en privat sygesikring, inden du flytter til Frankrig. Da sundhedsvæsenet i Frankrig stort set er statsfinansieret, er det relativt overkommeligt – selv for dem, der ikke har en forsikring gennem deres arbejdsgiver. 

 

5. Åbn en bankkonto 

Endelig skal du, når du er flyttet til Frankrig, åbne en bankkonto, så du kan få adgang til dine penge og betale dine regninger. For at åbne en konto skal du bruge et adressebevis samt dit pas eller et andet statsligt udstedt ID-kort. 

Når du har oprettet en konto, skal du sørge for at gøre dig bekendt med almindelige bankbegreber og spørge om eventuelle gebyrer, før du foretager transaktioner. 

 

Held og lykke med din flytning til de franske

At flytte til Frankrig kan være en skræmmende opgave, men med lidt planlægning behøver det ikke at være det. Det vigtigste er at tage sig god tid, lave research og nyde alt det, som dette smukke land har at byde på. 

Ved at følge disse tips kan du gøre din overgang til at bo i Frankrig glat og problemfri! Husk blot at tage dig god tid, lav din research og nyd alt det, som dette smukke land har at byde på.